Papryka faszerowana warzywami

Faszerowana papryka inaczej Dietomat.pl
Faszerowana papryka inaczej Dietomat.pl

Nasza propozycja to papryka faszerowana.

  • Cukinia (1/2 sztuki – 118 g)
  • Pomidor (1 mała sztuka – 170 g)
  • Papryka czerwona (2 sztuki – 145 g)
  • Kasza gryczana (1/2 woreczka – 50 g)
  • Oliwa z oliwek (1 łyżeczka – 7 g)
  • Fasola czerwona konserwowa (5 łyżek – 90 g)

Sposób przygotowania:
Zetnij wierzch papryki i wyciągnij gniazdo nasienne. Pokrój pomidora i cukinię w kostkę. Warzywa podsmaż na łyżeczce oliwy. Kaszę gryczaną ugotuj, wymieszaj z warzywami. Dodaj odsączoną czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku ulubionymi ziołami. Włóż do środka wydrążonej papryki. Zapiekaj w piekarniku przez ok. 20 minut.

Polecamy 😉

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s